Spetterend nieuws: wij verwelkomen binnenkort zeeleeuwen!

In onze ruime watergangen komen nog voor de zomer zeven Californische zeeleeuwen te wonen! Dit is de eerste stap in een uniek plan, want uiteindelijk gaan de zeeleeuwen hun verblijf delen met Zuid-Afrikaanse zeeberen. Het is nog niet bekend wanneer ze precies aankomen, dus houd deze pagina in de gaten voor alle updates!

Zaterdag 6 mei - Ze zijn gearriveerd!

Vanochtend vroeg zijn de 7 zeeleeuwen aangekomen in het safaripark! Ze moeten nog wel wennen aan hun nieuwe omgeving en verzorgers, maar hun verzorger Liliana uit de dierentuin van Lissabon is mee gekomen om hierbij te helpen. Ze zitten nu in een tijdelijk verblijf midden in het park en zijn al te bezoeken. Als het verblijf vlakbij het Kongo Restaurant klaar is zullen ze daar naar toe verhuizen. Hieronder een foto van verzorger Liliana en twee van de zeeleeuwen.

Woensdag 3 mei - Zeeleeuwen-update!

Onze verzorgster Mariska is op dit moment in Jardim Zoológico Lissabon om kennis te maken met de twee mannetjes (Marduk en Louis) en vijf vrouwtjes (Princesa, Luna, Zora, Joy en Mar) die binnenkort naar Safaripark Beekse Bergen komen. Ze worden getraind om op transport te gaan naar Nederland en zoals je op het filmpje kan zien gaat ze dat al goed af.

 

Donderdag 20 april - Spetterend nieuws

In onze ruime watergangen komen nog voor de zomer zeven Californische zeeleeuwen te wonen! De zeezoogdieren zijn straks te bewonderen op meerdere plaatsen in het park: vanaf de boot tijdens de bootsafari, op het strand bij het Kongoplein of op de verschillende stranden langs de wandelsafari.

Lees meer over de plannen in het volledige persbericht.